Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » WIKILEAKS POTVRDIO: Trumpa je na vlast dovela vojska, a oni ne žele Treći svjetski rat sa Rusima!

WIKILEAKS POTVRDIO: Trumpa je na vlast dovela vojska, a oni ne žele Treći svjetski rat sa Rusima!

generali-sadUmjesto Hillary Clinton, zaoštravanja odnosa s Rusijom i izbijanja trećeg svjetskog rata, u Bijelu kuću bi sada trebao ući Donald Trump

On u Bijelu kuću ulazi prije svega zahvaljujući podršci koju je dobio od preko 200 umirovljenih generala i admirala američke vojske, koji su itekako utjecali na to da kandidat republikanac postane novi predsjednik SAD.

I sam Trump se u svom govoru prije svega zahvalio generalima Flynnu i Kelloggu. Za razliku od Hillary, koja je na svojoj strani imala cijeli političko-ekonomski establišment, Trump je iza sebe “imao vojsku”, odnosno iskusne vojne obavještajce koji su pomoću svojih starih veza uspjeli izgurati njegovu pobjedu.

Naime, general Mike Flynn je bio na čelu vojne obavještajne službe u razdoblju od 2012. do 2014, kada je i umirovljen, a izgleda da će upravo on biti posebni predsjednikov čovjek za suradnju s Vladimirom Putinom.

Flynn je prošle godine boravio u Moskvi na gala večeri povodom godišnjice ruske televizije RT i nema sumnje da će on biti zadužen za “spuštanje temperature” između Washingtona i Moskve, a interesantno je da se na snimkama s konvencija republikanaca jasno može vidjeti kako Flynn skandira: “Zatvorite je”, misleći pritom na Hillary Clinton.

General Joseph Kellogg je vijetnamski veteran i također spada među trumpove savjetnike kada je riječ o vanjskoj politici i nacionalnoj sigurnosti, i u više navrata je oštro kritizirao Hillary Clinton jer je javno pričala o tome “kakva je procedura za nuklearni odgovor SAD u slučaju napada”.

Nije zato čudno što se prije par dana povodom trumpove pobjede oglasio i glavni tajnik NATO Jens Stoltenberg, koji je upozorio Trampa na posljedice raspada Saveza, jer je budući američki predsjednik tijekom svoje kampanje NATO nazvao zastarjelom organizacijom.

Nalazimo se pred najvećim izazovima za našu sigurnost u čitavoj generaciji.

Sada nije vrijeme da se dovodi u pitanje vrijednost partnerstva između Europe i SAD – izjavio je Stoltenberg i dodao da se u “posljednjih nekoliko godina situacija sa sigurnošću dramatično pogoršala zbog Rusije i nestabilnosti na Bliskom istoku i sjeveru Afrike.
 
(Alo)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,