Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » PRIJELOMNA VIJEST: EU ZAHTIJEVA DA DRUŠTVENE MREŽE CENZURIRJU ‘LAŽNE VIJESTI’ U ROKU OD 24 SATA!

PRIJELOMNA VIJEST: EU ZAHTIJEVA DA DRUŠTVENE MREŽE CENZURIRJU ‘LAŽNE VIJESTI’ U ROKU OD 24 SATA!

facebook-cenzuraNavode da su ‘lažne vijesti’ u istom kontekstu kao i džihadistička propaganda

Europska unija traži da Twitter, YouTube i Facebook cenzuriraju “ilegalni govore mržnje” u roku od 24 sata, sadržaj koji uključuje tzv. “lažne vijesti”, termin toliko širok da uključuje posve legitimni sadržaj vijesti.

Europska unija se žali da cenzura trenutno traje predugo, a povjerenici EU prijete da će donijeti nove zakone, ako “ne-zakonodavni pristup” ne uspije, navodi Infowars.

“U posljednjih nekoliko tjedana i mjeseci su pokazalo da društveni mediji moraju živjeti u svojoj važnoj ulozi i preuzeti svoj dio odgovornosti kada je riječ o fenomenima kao što su on-line radikalizacija, ilegalni govor mržnje ili “lažne vijesti”, rekao je povjerenik EU za pravosuđe Vera Jourová za The Financial Times.

Činjenica da EU karakterizira “lažnu vijest” u istom kontekstu kao i džihadističku propagande – je zastrašujuća.

Bivši šef UKIP-a (Stranka nezavisnosti UK, skraćeno UKIP je britanska euroskeptična desna politička stranka) Diane James je nedavno rekla za Breitbart da je definicija govora mržnje u Europskoj Uniji “toliko nejasna da postoji mogućnost ne da se obuzda samo govor mržnje, već i sloboda govora, te dodaje da bi o tom pitanju trebali odlučivati trebalo parlamenti, a ne demokratski neizabrana Europska komisija.

Kao što smo iscrpno dokumentirali da je kontraverza “lažnih vijesti” iskorištena od strane mainstream medija kako bi se okarakterizirali potpuno legitimne izvore alternativne vijesti, uključujući čak i liberalne vijesti koje kritiziraju Hillary Clinton.

Jedna web stranica koja je navedena kao “lažna” od strane medijskog giganta Washington Posta Naked Capitalism” sada prijeti tužbom za klevetu. CBS News je također naveo Infowars.com kao web stranicu “lažnih vijesti”.

Prvi popis web stranica “lažnih vijest” koji je objavljen u javnosti od strane mainstream medija ispostavilo se da je popis koji lažno optužuje web stranice istraživačkog novinarstva i da popis “očito izokreće i objavljuje nedokazane tvrdnje”.

YouTube, Facebook, Twitter i Microsoft su obećali da će “pojačati napore za uklanjanje ekstremističkih sadržaja sa njihovih web stranica stvarajući zajedničku bazu podataka.”

Baza podataka će internet tvrtkama dodijeliti “jedinstvene digitalne otiske” čiji će sadržaj označit kao “ekstremističkim”, i omogućit će uklanjanje takvog materijala mnogo brže.

S obzirom da je EU planira susret sa najvećim internetskim tvrtkama kasnije ovog tjedna, ona sada karakterizira anti-EU osjećaj i kritiziranje Euuropske unije kao ekstremistički sadržaj, a vjerojatno je samo pitanje vremena prije nego će legitimna neslaganja postati ekstremistička.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,