Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Veleposlanik Kine u Vijeću sigurnosti UN-a pozvao britanskog da ne uči druge zemlje pameti i da ne truje atmosferu

Veleposlanik Kine u Vijeću sigurnosti UN-a pozvao britanskog da ne uči druge zemlje pameti i da ne truje atmosferu

kina-unMATTHEW RYCROFT JE KRITIZIRAO KINU DA JE STALA NA STRANU RUSIJE KOJA JE SUDIONIK RATA U SIRIJI

Kineski veleposlanik u Ujedinjenim narodima – Liu Jieyi – pozvao je zemlje članice Vijeća sigurnosti UN da zajedno nastupaju u rješavanju sirijske krize.

Pritom se obratio izravno veleposlaniku Velike Britanije, Matthew Raycroftu, i apelirao da ne iskrivljuje pozicije drugih zemalja povodom Sirije i da ne “truje atmosferu u Vijeću sigurnosti”.

Pritom je bio izravan:

“Želim pitam uvaženog predstavnika Ujedinjenog Kraljevstva otkud njegovoj zemlji pravo da iskrivljuje pozicije drugih zemalja? Vijeće sigurnosti je suvereni forum u kojem se ne smiju izvoditi bezbrojni napadi na pozicije drugih zemalja. Konstruktivan pristup na bazi principa Ujedinjenih naroda – to je minimum koji se traži od svake države članice UN”.

Jieyi je – odmah u nastavku – zamolio Raycrofta da “prestane s pokušajima trovanja atmosfere u Vijeću sigurnosti UN” i da “zloupotrebljava pravila Vijeća”.

Kineski veleposlanik se nije oglasio tek onako.

Rycroft je prethodno kritizirao pozicije Rusije i Kine povodom Sirije. Dopustio je sebi da kaže i da je veto koji je Kina uložila na prijedlog rezolucije o Aleppu “začuđujući”.

Još je optužio Kinu da je stala na stranu Rusije koja je sudionik sirijskog konflikta.

Britanac je otvoreno optužio Rusiju i Kinu da imaju povjerenje u sirijskog despota (Bashara Assada) koji je uništio pola milijuna ljudi, a i dalje je “spreman svoju zemlju pretvoriti u ruševine”. U ratu kojeg je započela Amerika. Patetično.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,