Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » NAPOKON! 3.000 TERORISTA se predalo, Amerikanci otkazali suradnju, Assad putuje u oslobođeni Aleppo

NAPOKON! 3.000 TERORISTA se predalo, Amerikanci otkazali suradnju, Assad putuje u oslobođeni Aleppo

sirija-vojska-pobjedaTijekom prošle noći oslobođeno je 85% Alepa. Sirijski predsjednik Bashar Assad izrazio je želju da posjeti grad

Tijekom prethodnog dana oslobođeno je još nekoliko četvrti u Alepu, dok ukupna površina teritorija pod kontrolom vlade iznosi 85%. Tijekom noći vlastima su se predale na tisuće terorista, oni su sa svojim obiteljima poslati u Idlib. Prema procjeni ruskog centra za pomirenje, oružje je predalo oko 3.000 pobunjenika diljem zemlje.

Nakon planirane akcije granatiranja ruske bolnice, što je trebalo da poremeti ruske planove u Siriji, Obamina administracija je najavila da ne želi održati konzultacije s Rusijom i povukla posljednje ponude za rješavanje situacije u Siriji, koje je prethodno šef Ministarstva vanjskih poslova Rusije Sergej Lavrov opisao da “su u skladu s pristupom, koje su ruski stručnjaci davno predložili i zastupali na pregovorima s Amerikancima”.

Međutim, sve ovo je, na potpuno drugačiji način, imalo utjecaja: umjesto da kao atlantistička organizacija NATO, najavi kraj misije, ili bar primirje, što je Zapad pokušavao ishoditi i na što je jučer NATO pozvao Rusiju, ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov najavio je potpuno uništenje terorista koji su ostali u gradu.

To je izazvalo veliku paniku među kriminalcima i njihovim zaštitnicima, koji su počeli daju kontradiktorne izjave i prave posljednje trzaje. Unatoč činjenici da su iz grada izašli svi teroristi koji su to željeli, Obamina administracija pokušava postići povlačenje svih militanata, među kojima naravno, mogu biti i američki instruktori, čije je postojanje tamo ranije negirano.

Ministarstvo obrane Rusije saopćilo je o smrti drugog ruskog časnika, pukovnika Ruslana Galitskog, koji se nalazio u Aleppu sa grupom vojnih savjetnika. On je preminuo u bolnici zbog ozljeda zadobivenih tijekom granatiranja stambenih kvartova, koje su izveli teroristi iz “naoružane oporbe”.

Liječnici su se borili za njegov život nekoliko dana.

Sirijska vojska nastavlja ofenzivu na svim frontovima. Trenutno je u potpunosti odblokiran put Kastelo na sjeveru Alepa. Odbijen je napad ekstremista u sjevernim regijama. Oslobođen je povijesni centar Aleppa, koji su pobunjenici držali četiri godine.

Dakle, unatoč informacijskoj podršci koju Zapad pruža teroristima na društvenim mrežama i medijima, demoralizacija militanata dostigla je visoki nivo.

Sa druge strane, vladine snage, nasuprot tome, vjeruju u brzu pobjedu. Priopćeno je o namjeri vlasti da otvore dodatne humanitarne koridore.

Predsjednik Bashar al-Assad priopćio je o svojoj odluci da posjeti grad u bliskoj budućnosti.

Najvjerojatnije da će u bliskoj budućnosti militanti i Zapad u agoniji poduzeti neke nelogične akcije. Washington, i eventualno neke druge zapadne i arapske zemlje će pokušati ponovo poremetiti planove Rusije, Sirije i Irana, a teroristi će pokušati napasti koalicijske snage.

Najvjerojatnije da napadi neće biti usmjereni ka vojsci, već ka civilnom stanovništvu i predstavnicima ruske humanitarne misije, koji se ne bore, jer će njihov glavni cilj biti da podignu moral boraca i zastraše svijet, a ne da postignu vojne ciljeve. Što se tiče borbenih djelovanja, pobjeda Damaska ​​se ne dovodi u sumnju.
 
(vesti-gazeta.com)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , , ,