Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » BUĐENJE POČELO! Washington i Bruxelles zajedno sa Sorosem nisu uspjeli izborima dovesti na vlast svoju obojenu revoluciju u Makedoniji

BUĐENJE POČELO! Washington i Bruxelles zajedno sa Sorosem nisu uspjeli izborima dovesti na vlast svoju obojenu revoluciju u Makedoniji

makedonija-izboriPARTIJA GRUEVSKOG OSVAJA NEŠTO MANJE OD 39 POSTO GLASOVA, A SDSM NJIHOVOG ZAEVA – OKO 36 POSTO

Izgleda da američka obojena revolucija u Makedoniji – kao kombinacija višetjednih uličnih pritisaka i glasovanja u atmosferi u kojoj je sve signaliziralo biračima isto što i “obojeni prosvjedi” – neće svojim dirigentima i sponzorima donijeti očekivani rezultat.

Prema obrađenih nešto više od milijun listića, kako je objavila Državna izborna komisija, vladajuća VMRO-DPMNE Nikole Gruevskog, odnosno njena Koalicija za bolju Makedoniju, vodi ispred oporbene “američke” SDSM Zorana Zaeva i oko nje skupljene Koalicije za život u Mkedoniji.

Jer, VMRO-DPMNE osvojila 385.994 glasova (38,41 posto), a SDSM 365.224 (36,34 posto).

Glasovi koje dobiva tabor na čelu sa Zaev – to je sve što su Amerikanci i Bruxelles uspjeli mobilizirati!

Sa svim novcem koji su u tu mobilizaciju uložili.

Sa svim mogućnostima američke, britanske i njemačke špijunaže.

Sa držanjem nekoliko otvorenih frontova.

Gruevski je noćasobjavio je noćas da je Koalicija za bolju Makedoniju pobijedila po deseti put!

Pritom je priopćio da je – prema podacima VMRO-DPMNE – osvojila 434.051 glas, a koalicija Zaeva 415.258 glasova. Istovremeno je ocijenio:

“Danas su pobijedile VMRO-DPMNE i Koalicija za bolju Makedoniju. Ali, danas je pobijedila i Makedonija. Ova pobjeda ima posebnu težinu jer je izborena protiv izuzetno teškog protivnika, a to nije SDSM Zaeva.”

Doduše, koalicija Zaeva tvrdi da će biti konačni pobjednik jer vodi u velikim Graova: Skoplju, Kumanovu, Bitoli, Strumici, Strugi, Kavadarcima, Gostivaru i Debru.

Sam Zaev je noćas u Skoplju – nastupivši pred svojim pristašama ispred zgrade Vlade – izašao s tvrdnjom da njegova koalicija pobjeđuje jer ima jedan mandat više od tabora koji predvodi Gruevski.

Dužnosnik VMRO-DPMNE Ivo Kotevski ocijenio je da su građani Makedonije pokazali odlučnost glasovanjem staviti točku na dvogodišnju krizu u koju su zemlju uveli SDSM i njezin lider Zaev.

Međutim, s obzirom da razlika između “frontova” koje vode gruevski i Zaev nije dovoljno velika i uvjerljiva da Grusevski može suvereno i lako formirati novu vladu – može se lako dogoditi da Amerikanci i EU igru ​​protiv Makedonije prenesu i na teren formiranja postizborne koalicije. I da na tom terenu pokušaju da nadoknade sve nisu uspjeli realizirati preko samih izbora i izravno.

Dovoljno su još moćni i iskusni u takvim igrama protiv manjih i slabijih država, s poigravanjem njihovim suverenitetom, da se lako može dogoditi da pokušaju udruživanja svog Zaeva sa Albancima i pokušaj da Albance uvuku u koaliciju s s njima

Albanska partija DUI Alija Ahmetija je dobila 74.219 glasova, BESA 48,398, Savez za Albance 30.157.

Odaziv je bio dosta visok – 65,90 posto.

Sorosevi putevi u Makedoniji

Američki milijarder George Soros pravi kaos u Makedoniji, tvrde analitičari. Oni navode da poznati burzovni špekulant financira najveću oporbenu stranku Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM), koja na silu pokušava doći na vlast u Skoplju.

Kako mediji tvrde, na Soroševom platnom spisku je SDSM Zorana Zaeva, koji nakon odluke predsjednika Đorđa Ivanova da oslobodi sve umiješane u aferu “Prisluškivanje” predvodi nasilne prosvjede.

Stranka SDSM dobiva velike količine novca od Sorosevog Instituta otvoreno društvo (OSI). Pored toga financiraju je i Nacionalni demokratski institut (NDI), Nacionalni pokret za demokraciju (NED) i ostale zapadne organizacije – navodi tisak u Skoplju.

Prema pisanju medija, Sorošev Institut dao je više od 100 milijuna dolaranevladinim organizacijama i političkim partijama od 1991, kad je otvoren u Makedoniji. Kako bi pridobio široku potporu, Soros financira i medije, poput televizija Telma i 24 Vijesti, koje propagiraju navodne proeuropske prosvjede.

Analitičari u Makedoniji podsjećaju da američki bogataš stoji iza mnogih “obojenih” revolucija u svijetu, između ostalih onih u Gruziji, Ukrajini, Tunisu, Egiptu … Oni navode da je scenarij sličan i za Makedoniju.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,