Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » SLUŽBENO PROGLAŠENA POBJEDA: Sirijska vojska oslobodila Aleppo, građani slave na ulicama, Zapad u šoku! (VIDEO)

SLUŽBENO PROGLAŠENA POBJEDA: Sirijska vojska oslobodila Aleppo, građani slave na ulicama, Zapad u šoku! (VIDEO)

aleppo-oslobodjenSirijska vojska službeno je oslobodila Alep nakon što je potisnula pobunjenike iz njihovog posljednjeg uporišta u istočnom dijelu grada. Sirijski predsjednik Bashar al Assad obišao je sirijske trupe i čestitao im na pobjedi

Sirijska vojska tvrdi da je preuzela kontrolu nad 98 posto grada Alepa čime je navodno završila okupacija terorista koji su se povukli iz šest preostalih okruga.

Rami Abdel Rahman, šef britanskog opservatorija za ljudska prava, rekao je za The Independent kako je ‘pitanje je samo vremena kada će doći do potpunog slamanja pobunjenika’.

Osvajanje važne četvrti

Snage sirijskog predsjednika Bashara al-Assada u ponedjeljak ujutro osvojile su veliku industrijsku četvrt Šejk Said gdje se snažne borbe vode od nedjelje popodne.

‘Pobunjenici više nemaju vremena. Ili će se predati ili će svi umrijeti’, rekao je general pukovnik Zaid al-Saleh, visoki čelnik sigurnosnog odbora vlade Alepa, dodajući kako očekuje da će bitka završiti uskoro.
 


 
Bombardiranja istočnog Alepa tijekom noći i ujutro bila su najintenzivnija u posljednjih nekoliko dana, kažu svjedoci, a nakon gubitka četvrti Sheikh Saeed, teroristi su istjerani u sitne džepove na jugoistoku grada.

Pobjeda Bashara al-Assada Mnogi smatraju da će ova neizbježna pobjeda vladinih snaga u najmnogoljudnijem gradu Sirije koji je pod opsadom od 2012. godine, dati golemu prednost predsjedniku Basharu Al-Assadu u ovom sukobu.

U toj ofenzivi koja je trajala tri tjedna, ubijeno je najmanje 384 civila, uključujući 45 djece, navodi Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR).
 

 
Još 105 civila, među njima 35 djece, ubijeno je u vatri pobunjenika na zapadni Alep, sektor koji je u rukama sirijske vlade, navodi SOHR, koji ima sjedište u Velikoj Britaniji.
 


 
No rat u kojem je, prema podacima UN-a ubijeno više pd 400.000 ljudi i koji je velik broj stanovnika Sirije natjerao da napusti svoje domove, još uvijek je daleko od potpunog završetka. I sve to zato jer je Zapad htio smjeniti Assadovu “diktaturu” koja je demokratski izabrana, kao i npr. u Turskoj.

 
(sputniknews.com,net.hr)

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,