Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MALOLJETNI IMIGRANTI KOJI SE NE MOGU KAZNENO GONITI POSTAVLJAJU BOMBE PO NJEMAČKOJ

MALOLJETNI IMIGRANTI KOJI SE NE MOGU KAZNENO GONITI POSTAVLJAJU BOMBE PO NJEMAČKOJ

njemacka-policija-specijalciDvanaestogodišnji dječak iračkog podrijetla planirao je bombaške napade na božićni sajam u Ludwigshafenu na zapadu Njemačke, javljaju njemački mediji u petak pozivajući se na državno odvjetništvo

„Dvanaestogodišnji njemački državljanin iračkog porijekla je dva puta pokušao izvršiti napad na božićni sajam u Ludwigshafenu, a napad nije izvršen zbog zatajenja eksplozivne naprave“, javlja javni servis SWR pozivajući se na izvore u državnom odvjetništvu.

Dječak iračkog podrijetla rođen je u Ludwigshafenu 2004. godine i bio je “jako radikaliziran”, objavio je časopis Focus.

Eksplozivna naprava je zatajila u dva navrata, jednom u studenom i jednom 5. prosinca kada je napušteni ranac upao u oči jednom prolazniku.

Policija je brzo otkrila počinitelja no istraga nije pokrenuta zbog toga što se u njemačkoj kazneni postupak ne može voditi za djecu mlađu od 14 godina. Državno odvjetništvo je poduzelo „sigurnosne mjere“.

Prema informacijama državnog odvjetništva, postoji sumnja da je 12-ogodišnjak održavao „intenzivne kontakte“ s pripadnicima tzv. Islamske države od kojih je i preko jedne internetske platforme za slanje poruka primio uputstva za napade.

Javna rasprava na temu izbjeglica i sigurnosti u Njemačkoj se pooštrila nakon što je otkriveno da je osumnjičeni u slučaju jedne silovane i ubijene 19-togodišnjakinje u Freiburgu, jedan maloljetni izbjeglica iz Afganistana.

Pozornost javnosti je privukao i slučaj dvostrukog silovanja u Bochumu za što je osumnjičen jedan irački izbjeglica.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , ,