Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » ŠVEDSKA VLADA: ‘Situacija se pogoršava, ubrzajte pripreme i napravite planove za rat s Rusijom!’

ŠVEDSKA VLADA: ‘Situacija se pogoršava, ubrzajte pripreme i napravite planove za rat s Rusijom!’

rusija-svedskaŠvedska vlada pozvala je lokalne vlasti širom zemlje da ubrzaju pripremu planova za mogući budući rat dok rastu napetosti s Rusijom, rekao je u petak jedan švedski dužnosnik

Lokalne vlasti dobile su pismo o tome ovaj tjedan, rekao je Svante Werger, voditelj službe za informiranje Agencije za izvanredne situacije.

Ruska aneksija Krima i sukob na istoku Ukrajine zabrinjavaju Švedsku i njezine susjede, a švedski ministar obrane Peter Hultqvist rekao je prošli mjesec da se situacija i dalje pogoršava.

“Planiranje za prijetnju rata u praksi je, u velikoj mjeri, izostalo od 2000.”, rekao je Werger. “Zahtjevi su sada drugačiji i odredbe će biti strože.”

Stockholm je prošle godine odlučio pojačati civilnu zaštitu i pismo lokalnim vlastima dio je tih napora, rekao je.

To će uključivati sudjelovanje gradskih dužnosnika u vježbama s vojskom, osiguranje sigurnih komunikacija i provjeru skloništa, navodi agencija u pismu.

Švedska, koja nije članica NATO-a, jača svoje oružane snage. Značajno je povećala izdvajanja za obranu i ponovno rasporedila vojnike na baltičkom otoku Gotlandu.
 
(jutarnji.hr)

ZASTUPNIK ŠOKIRAO SKUPŠTINU SRBIJE: Truju nas iz zraka, djeca nam bolesna, a vi šutite?! (VIDEO)
UNUK SALVADORE ALLENDEA: Kissinger je krvnik, a ne mirotvorac. Uhitite ga odmah!

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , ,

 
reklama