Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » UPOZORENJE HRANA ! » DOSTA JE! PUTIN ZATVARA MCDONALDS RESTORANE U RUSIJI

DOSTA JE! PUTIN ZATVARA MCDONALDS RESTORANE U RUSIJI

Putin-macdonaldsInspekcija je zatvorila četiri McDonalds restorana u Moskvi, u potezu koji se vidi od strane kritičara kao dio rata sankcijama

Rusija je zatvorila četiri McDonald’s restorana u Moskvi zbog povreda sanitarnih zakona nakon što je društvo za zaštitu potrošača podnijelo tužbu zahtijevajući da neki burgeri i milkshakeovi budu zabranjen zbog masti, proteina, ugljikohidrata i kalorija koje sadrže i “naveliko odudaraju prema tehničkim normama”.

“Otkrivene su povrede zakona u kojima su kvaliteta i sigurnost prehrambenih proizvoda dovedeni pod sumnju i to za cijeli McDonalds lanac restorana u Rusiji”, rekla je Anna Popova, ruska šefica državne sanitarne inspekcije.

“Zlatni Lukovi McDonaldsa” su sada na ništanu Kremlja jer su veze između Moskve i Washingtona pale na najnižu razinu još od kraja Hladnog rata.

Restorani su prisiljeni zatvoriti zbog zahtjeva u kojem se kaže da restorani dovode u zabludu kupce o tome što su oni zapravo jedu.

Reuters izvještava da nacionalna udruga za zaštitu potrošača tvrdi da McDonald’s obmanjuje potrošače o energetskoj vrijednosti svojih Cheeseburger Royalesa, Filet-o-Fisha, Cheeseburgersa i Chicken Burgersa i nutritivnoj vrijednosti svojih milkshakeova i sladoleda.

Također je u priopćeno da su Cezar sendviči u foliji i salate od povrća kontaminirane s koliformnim bakterijama, što ukazuju na vjerojatnost trovanja hranom.

Prema portalu Russia 24, jedna anketa je pokazala da 60% Rusa misli da bi svi McDonalda restorani trebali biti zatvoreni.

Nacionalna udruga za za prava potrošača objavila da je jedan od kultnih restorana koji je bio prisiljen zatvoriti na Puškinovom trgu je otvoren neposredno prije pada Sovjetskog Saveza.

The Guardian izvještava da je u McDonalds restoranima u Rusiji gotovo uvijek gužva.

Tisuće ljudi je čekalo satima u redu da proba “Big Mack” kada je prvi restoran otvoren na Puškinovom trgu u 1990., događaj koji je postao simbol doba intenzivnih političkih i ekonomskih promjena.

Ruska reakcija na zatvaranje restorana na Twitteru je u velikoj mjeri bila zajedljiva, a jedan korisnik je istaknuo da je McDonalds bio službeni restoran Olimpijade u Sočiju.

Mislite li vi da treba zatvoriti McDonalds restorane u vašoj zemlji?

Ostavite svoj komentar na našoj FB stranici NOVI Svjetski Poredak
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: UPOZORENJE HRANA ! · Tags: , , , , , ,