Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » SVIJET U RATU » AGENCIJA FARS NEWS: Britanski generali stižu u Siriju da bi trenirali teroriste koji se povlače

AGENCIJA FARS NEWS: Britanski generali stižu u Siriju da bi trenirali teroriste koji se povlače

generali-sirija-britanijaBritanski generali i vojni savjetnici su stigli u Siriju da bi regrutirali, osposobili i ujedinili teroriste koji su bili prisiljeni pobjeći iz Aleppa, kako bi nastavili s krvoprolićem u toj zemlji

Ruski dnevnik “Izvestia” objavio je da je ministar obrane Sir Michael Fallon rekao da su 20 britanskih vojnih instruktora već su stigli u Siriju da bi “vratili borbenu sposobnost jedinica ‘umjerene opozicije’ (kako SAD zove teroriste) koje su se povukle iz Aleppa”, prenijela je agencija Fars.

Raniji izvještaji u listopadu su naveli je da Velika Britanija poslala svoje vojne stručnjake u Siriju prije oslobađanja Aleppa da bi trenirali svježe teroriste za borbu, prvu medicinsku pomoć i dektiviranje mina.

Na temelju izvješća u pojedinim medijima i medijskim stranicama društvenih mreža, misija ovih savjetnika se mijenjala s promjenom uvjeta na bojištu i njihov prvi zadatak je bio procijeniti borbenu sposobnost i vojnu opremu terorističkih skupina koje su napustile Aleppo i utvrditi nove strategije za takozvane “umjerene” disidente te ih ujediniti pod vojnim zapovjedništvom.

Britanski generali i oficiri su sada zaštićeni od strane zračnih snaga.

Budući da Zapad strahuje da bi se sukobi mogli intenzivirati među ostalim terorističkim skupinama nakon oslobođenja Aleppa, Zapad je pokušavao ujedini i pretvoriti terorističke skupine u vojsku koja se može učinkovito boriti, zaključio je ruski dnevnik.

Sirijska državna televizija je objavila u srijedu da je u tijeku završna fazi evakuacije terorista ISIS-a (umjerenih pobunjenika) iz Aleppa.

Provedba ugovora o Aleppu je počela prošlog četvrtka ujutro, ali je prekinuta na dva dana zbog kršenja sporazuma o prekidu vatre od strane terorista u petak.

U nedjelju je provedba alepskog sporazuma nastavljena do utorka navečer kada je obustavljena ponovo zbog nedostatka predanosti terorista da poštuju sporazum o miru.

Militanti su prihvatili pustiti tisuće civilnih taoca u dva opkoljena grada Fua’a i Kafraya u pokrajini Sjeverni Idlib, u zamjenu za dopuštenje vlade da njihovi opkoljeni drugovi napuste istočni Aleppa. No, militanti su blokirali izlaz civila iz ova dva grada više puta.

Ipak, nakon ponovljenih kršenja sporazuma od strane terorista, sada sirijska državna TV izvještava da je započela završna faza izlaska posljednje skupine teorista od oko 2.500 terorista, što znači da će grad Aleppo biti u potpunosti evakuiran od terorista u narednim satima.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: SVIJET U RATU · Tags: , , , , , ,