Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » ČEŠKI PREDSJEDNIK ŠOKIRAO BRUXELLES BOŽIĆNOM PORUKOM: ‘Odbijam prihvatiti muslimanske migrante, a EU je nemoćna i puna loše birokracije’

ČEŠKI PREDSJEDNIK ŠOKIRAO BRUXELLES BOŽIĆNOM PORUKOM: ‘Odbijam prihvatiti muslimanske migrante, a EU je nemoćna i puna loše birokracije’

milos-zemanBiti ćemo uskraćeni za žensku ljepotu jer će one biti prekrivene od glave do pete. To će očito biti prednost za neke žene, no takve su ionako rijetke

“Primiti muslimanske migrante, teške za integraciju na našem teritoriju, značilo bi stvoriti kulturnu mješavinu koja bi pak mogla dovesti do eventualnih terorističkih napada”

Češki predsjednik Miloš Zeman ponovio je u božićnoj poruci emitiranoj u ponedjeljak kako odbija prihvatiti u Češkoj “muslimanske migrante” okomivši se i na vodstvo EU-a, po njemu “nemoćno i birokratsko”.

“Primiti muslimanske migrante, teške za integraciju na našem teritoriju, značilo bi stvoriti kulturnu mješavinu koja bi pak mogla dovesti do eventualnih terorističkih napada”, kazao je Zeman u poruci emitiranoj na više televizijskih postaja.

“Gotovo nitko više danas ne sumnja u povezanost migracijskog vala s terorističkim napadima”, dodao je Zeman, izabran na čelo države početkom 2013.

“Zato se protivim ideji kako bi bilo dobro primiti na naš teritorij u nadolazećim godinama oko 6200 migranata na tzv. dobrovoljnoj bazi, što je gotovo isto što i obvezna kvota”, dodao je on.

Šef češke države izrazio se, naprotiv, pozitivno spram “pomoći migrantima u njihovoj zemlji podrijetla ili susjednim zemljama”, kao i pomoći Italiji i Grčkoj, zemljama koje se “suočavaju s migracijskim valom”.

Češki predsjednik Miloš Zeman šokirao je javnost izjavama o migrantima. Zeman je, naime, rekao da će migranti kamenovati nevjerne žene, lopovima rezati ruke te da će islamski velovi njegovu zemlju uskratiti za žensku ljepotu, javlja Daily Mail.

Biti ćemo uskraćeni za žensku ljepotu jer će one biti prekrivene od glave do pete. To će očito biti prednost za neke žene, no takve su ionako rijetke, rekao je Zeman u mesnici u selu Lechotice na istoku Češke.

Češki predsjednik je također kazao da će migranti poštovati šerijatske umjesto čeških zakona.

Nevjerne žene bit će kamenovane, a lopovima će rezati ruke – dodao je Zeman.

U Češku je, prema podacima češke policije, od početka godine ušlo više od 7200 migranata.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , , ,