Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IVAN PERNAR izjavio ono što nikada nitko nije javno rekao od političara u Hrvatskoj. Crkva šokirana!

IVAN PERNAR izjavio ono što nikada nitko nije javno rekao od političara u Hrvatskoj. Crkva šokirana!

pernar-slikaIspisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama, ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, i da svećenici mogu opraštati grijehe

Hrvatski parlamentarni zastupnik Ivan Pernar objavio je da više nije katolik i da je istupio iz Katoličke crkve, jer nije suglasan s njezinim političkim porukama.

“Ne slažem se s njenom vjerskom naukom, niti političkim porukama, kao što su zabrana ženidbe za svećenstvo, čistilište, ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape i da svećenici mogu opraštati grijehe”, objavio je Pernar na Facebooku.

On je objasnio i zašto je u petak bio na proslavi Badnjaka u organizaciji Srpskog pravoslavne crkve, dok nije bio na proslavi katoličkog Božića ili Badnjaka.”

Pernar je još dodao:

“Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama.
 

 
Npr. ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe, ima tu štošta, ovo je najosnovnije.

Međutim, bez obzira na vjersko neslaganje, otišao bi (kao politički predstavnik) na proslavu Badnjaka i Božića u katoličku crkvu da nisu slizani s HDZ-om i da su me pozvali.”

Za kraj je napisao:

“Dio ljudi misli da nisi dovoljno Hrvat ako nisi u HDZ-u i katolik. To su obilježja pravog hrvatstva, tako dio roditelja uči svoju djecu.

Sada vam je jasnije zašto me neki zovu četnikom, Srbinom i komunistom. Sve je stvar odgoja, počinje od malena.

Sada vam je jasnije i zašto su neki veliki Hrvati iako su satrali i uništili svoj vlastiti narod.”

“Srpska pravoslavna crkva nema za cilj dovođenje HDZ-a na vlast niti se miješa u našu politiku i bavi se vjerskim pitanjima. Za katoličku crkvu se to ne može reći”, ocjenjuje Pernar.

Portal “Index”, koji je objavio ovaj tekst, na kraju je naveo da je Pernarov potez izazvao niz negativnih i šovinističkih reakcija na Facebooku, a zbog takvih komentara je Pernar objavio još jedan post na Facebooku u kojem se osvrnuo na sve one koji “ga nazivaju Srbinom i komunistom zato što nije katolik ni član HDZ”.
 

 
(sputniknews.com)

PUCNJAVA NA FLORIDI: Ubojica tvrdio da je njegovim umom upravljala 'vlada SAD'
Donald Trump će proglasiti George Sorosa 'PRIJETNJOM ZA NACIONALNU SIGURNOST'

Filed under: MEDIJI · Tags: , , ,

 
reklama