Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » MLADA NJEMICA ZARILA NOŽ POLICAJCU U VRAT I DOBILA ŠEST GODINA ZATVORA! Sve je radila u ime ISIS-a, očajna majka: ‘Govorila sam da je radikalizirana’

MLADA NJEMICA ZARILA NOŽ POLICAJCU U VRAT I DOBILA ŠEST GODINA ZATVORA! Sve je radila u ime ISIS-a, očajna majka: ‘Govorila sam da je radikalizirana’

njemacka-safiaPRVI NAPAD ISIS-A U NJEMAČKOJ! Safia S., 16-godišnja Njemica marokanskog podrijetla, osuđena je na šest godina zatvora zbog brutalnog napada na policajca na glavnom kolodvoru u njemačkom gradu Hannoveru

Incident se dogodio u veljači prošle godine, a pomahnitala djevojka je policiji rekla da je napad izvršila u ime Islamske države, piše BBC.

Osuđena je za pokušaj ubojstva i pridruživanje i pomaganje terorističkoj organizaciji. Tužitelj je rekao da je cijeli napad bio režiran od strane ISIS-a.

Na sudu se našao i 20-godišnji Mohamad Hasan K koji je bio upoznat s planovima mlade Safije, ali nije alarmirao policiju. Dobio je dvije i pol godine zatvora.

Safia se nekoliko tjedana uoči napada u Hannoveru pokušala dokopati Sirije, ali njezina majka je u posljednji trenutak raskrinkala taj plan i odvukla je nazad u Njemačku.

Svoju kćer je pronašla u Istanbulu, ‘uhvatila za uho’ i vratila nazad na Zapad. Međutim, mlada džihadistica ostala je u kontaktu s ISIS-om preko interneta i ubrzo je dobila naređenje da izvede napad.

Na suđenju su izvučene poruke s njezinog telefona koje su bile najbolji dokaz Safijine povezanosti s teroristima. Tako je pronađena i jedna poruka koju je Safia poslala Mohamadu Hasanu nakon napada u Parizu u studenom 2015. godine.

Neka Alah blagoslovi naše lavove koji su izveli napad jučer – stajalo je u poruci.

Što se tiče samog napada u Hannoveru, o tome i nije bilo previše priče na sudu. Nadzorne kamere su sve uredno snimile. Na snimkama se jasno vidi kako Safia gleda u dva policajca. Kad su je oni pitali za osobnu iskaznicu, ona je izvukla nož i zarila ga u vrat jednog policajca.

Kada je završila u zatvoru, djevojka je poslala pismo policiji u kojem se ispričava zbog svega što je napravila. Ispriku je ponovila i u sudnici.

Možda najveći problem u cijeloj priči je činjenica da je Safijina majka konstantno upozoravala vlasti na probleme svoje kćeri. Bez zadrške je policiji pričala da je mala radikalizirana.

Ovo je bio velik propust policije – rekao je odvjetnik Mutlu Guenal.
 
(jutarnji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,