Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEORIJE ZAVJERE » Brazilac Fernando Nogeira de Araujo tvrdi da je 1973. nazočio drugoj sahrani Hitlera

Brazilac Fernando Nogeira de Araujo tvrdi da je 1973. nazočio drugoj sahrani Hitlera

hitler-kucaNAVODNOJ JE UMRO DVIJE GODINE RANIJE, PA PONOVO SAHRANJEN U PARAGVAJU U JEDNOM BUNKERU

Brazilski novinar Marcelo Neto tvrdi da je intervjuirao čovjeka koji je možda prisustvovao sprovodu Führera Trećeg Reicha Adolfa Hitlera.

Navodno se to dogodilo 1973. godine u Paragvaju. Nedaleko od Asunsiona.

Neto je, zapravo, razgovarao s Brazilcem Fernandom Nogeirom de Araujoom koji mu je rekao da je Hitler umro 1971. godine i da je njegovo tijelo dvije godine poslije smrti bilo dostavljeno iz nekog mjesta na granici Argentine i Čilea u Paragvaj.

A sahranjeno je “u jednom bunkeru”. U tom bunkeru su se, po završetku Drugog svjetskog rata, skrivali mnogi njemački nacisti.

Marcelu Netu je ispričao da je “sahrana” protekla ovako:

“Kada smo stigli – našli smo se na zapuštenom terenu u čijoj dubini je bio manji brijeg koji je ličio na neki kurgan (kurgan (grob), vrsta nadgrobnog humka iz brončanog doba).

Sada je na tom mjestu – hotel. Pod zemljom su bila tri kata. Prisustvovao sam oproštajnom govoru. Jedan od govornika je rekao da su se u veljači (1973.) navršile dvije godine od Hitlerove smrti. Ispod naših nogu su se čuli šumovi kao kad neko ravna svježi cement”.

Arauja se u razgovoru sa Netom upitao: je li Hitlerovo tijelo još u tom bunkeru? Pritom je iznio pretpostavku da su u njemu pokopani i neki hitlerovci.

Neto je potvrdio i u izjavi ruskoj televiziji “Zvezda” da je razgovarao s Araujom i još dodao:

“Meni je jedna žena u gradu Bariloce – u vrijeme kada o svemu nisam ništa znao – potvrdila da je Hitler dva puta sahranjivan. Ona je bila u dobrim odnosima sa ženom koja je bila uljubavnoj vezi s Rudelom, poznatim nacističkim pilotom. Od nje je čula da je Rudel Hitlerovo tijelo prevezao u Asuncion. Prvo je furerov tijelo bilo pokopano u području uz granicu Argentine i Čilea”.

Prema ovoj verziji, Hitler je umro 5. veljače 1971., a 1. siječnja 1973. je njegovo tijelo bilo prevezeno i ponovo sahranjeno u spomentuom bunkeru u Paragvaju.

Fernando je u vrijeme druge sahrane imao 29 godina, a na nju ga je pozvao prijatelj iz djetinjstva – sin jednog nacističkog dužnosnika.

On je uvjeren da je Hitler po drugi put sahranjen u bunkeru nad kojim je sada hotel koji je izgrađen 2003. godine.
 
(fakti.org)

Filed under: TEORIJE ZAVJERE · Tags: , , , , , ,