Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Le Pen obećaje protjerivanje imigranata i izlazak iz EU: ‘Ovo buđenje naroda je povijesno!’

Le Pen obećaje protjerivanje imigranata i izlazak iz EU: ‘Ovo buđenje naroda je povijesno!’

le-pen-franc“Podjela se više ne svodi na lijeve i desne nego na domoljube i globaliste”

Čelnica francuske desnice Marine Le Pen u nedjelju je u Lyonu oštro kritizirala Europsku uniju i masovnu imigraciju te obećala tisućama svojih pristaša da će ih ona, ako bude u svibnju izabrana za predsjednicu, obraniti od islamskog fundamentalizma i globalizacije, javljaju svjetske agencije.

Predsjednica Nacionalne fronte (NF) nazvala je Europsku uniju neuspjehom koji je uvelike naštetio Francuskoj.

Vlada NF-a izvući će Francusku iz eurozone i vratiti francusku nacionalnu valutu, izaći iz schengenske zone slobodnog kretanja i održati referendum o članstvu u Europskoj uniji, rekla je Le Pen na skupu u Lyonu, obraćajući se svojim pristašama, njih oko 3000.

Zaprijetila je i napuštanjem NATO-a, kazavši da Francuska ne bi trebala biti uvučena u ratove koji nisu njezini.

Osudila je globalizaciju, naglašavajući da se ne radi samo o globalizaciji financijskog svijeta već o “globalizaciji odozdo, preko masovne imigracije”.

“Podjela se više ne svodi na lijeve i desne nego na domoljube i globaliste”, naglasila je.

Također je istaknula kako Francuska ne želi živjeti u strahu od islamskog fundamentalizma, te obećala zemlju dovesti u redi “unutar pet godina”

U svoja 144 “obećanja” objavljena u subotu, Le Pen je kazala da će drastično smanjiti imigraciju, protjerati sve ilegalne migrante i ograničiti neka prava, koja trenutno imaju svi koji imaju dozvolu boravka u Francuskoj, na isključivo francuske državljane.

Nametnut će, obećala je, poreze na uvoz i na radne ugovore sa strancima.

Također je najavila jačanje sigurnosnih snaga, ali i odbacivanje nekih trgovinskih ugovora i pozvala na “inteligentni protekcionizam”.

Došao je povijesni trenutak, kaže ona.

Nemoguće postaje moguće. Kao što je moguće da predsjednici poput Donalda Trumpa ne samo da su izabrani.. nego se i drže svojih obećanja”

“Ovo buđenje naroda je povijesno. Ovo je kraj jednog ciklusa. Povijesni vjetar se okrenuo, nas će odnijeti na vrh”, rekla je Le Pen.

Anketa objavljene u subotu predviđa da će Le Pen ući u drugi krug predsjedničkih izbora u svibnju, ali da vjerojatno neće uspjeti pobijediti ni neovisnog kandidata Emmanuela Macrona, niti kandidata konzervativaca Francois Fillona, koji ipak ima manje izgleda ući u drugi krug od Macrona.

Prvi krug francuskih predsjedničkih izbora održava se 23. travnja, a drugi 7. svibnja.
 
(vecernji.hr)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , ,