Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, GLOBALNA KRIZA » CIJELA MAKEDONIJA NA NOGAMA: Makedonci prosvjeduju protiv stvaranja albansko-prozapadne vlade!

CIJELA MAKEDONIJA NA NOGAMA: Makedonci prosvjeduju protiv stvaranja albansko-prozapadne vlade!

makedonija-prosvjed-ozujakVrhunac političkog kaosa kojeg je zakuhao George Soros tek dolazi

U Skoplju je održan prosvjed građana pod nazivom “Četvrti Ilinden”, nakon što je Građanska inicijativa “Za zajedničku Makedoniju” pozvala građane na skup protiv promjene Ustava, imena i suštine države.

Okupljeni su nosili transparente s porukama “Makedonija je naša crvena linija” i “Neće vam proći!”, Izražavajući nezadovoljstvo zbog toga što je čelnik SDSM-a Zoran Zaev prihvatio albansku platformu.

“Makedonija ima tri Ilindena – 1903, 1944. i 1991. godine. Došlo je vrijeme da obznanimo četvrti Ilindan. U sva tri prethodna Makedonci su jasno i nedvosmisleno iskazali poštovanje prema svima koji žive pod ovim nebom.

Došlo je vrijeme i za nas da pokažu poštovanje. Mi, suvremenici ovog trenutka, dužni smo da spojimo sve vrijednosti iz prošlosti i da se usmjerimo ka budućnosti.

Nijedan patriot nije protiv nacionalnih prava, kulture i tradicionalnih vrijednosti svojih sugrađana “, navedeno je u proglasu koji je pročitao Igor Durloski.

U proglasu se pozivaju svi politički akteri u Makedoniji da ne čine ništa ni protiv sadašnjeg imena države niti protiv “njene suštine” i ustrojstva.

Posebno se zahtijeva da ni jedna stranka ne prihvati “platfome napravljene u tuđem interesu i u tuđoj zemlji”.

Ovo se – što su svi prisutni ne samo dobro shvatili nego i pozdravili – odnosilo na SDSM, njenog lidera Zorana Zaeva i stranke koji mu osiguravaju da sa albanskim strankama formira novu vladu.

Na skupu nije bilo stranačkih obilježja, a okupljeni su tvrdili da je cilj okupljanja da pokažu da su protiv dvojezičnosti i federalizacije Makedonije.

Prosvjed je započeo ispred sjedišta Vlade i preko puta ureda predsjednika Makedonije, a završio se ispred Sobranja.

Jedan od inicijatora skupa, Bogdan Ilievski, rekao je ispred Sobranja da su se okupili da bi pokazali koliko vole domovinu.

“Žele njeno rasturanje, a mi želimo zajedničku domovinu. Žele razdijeliti crvenu i žutu boju na zastavi. To im nećemo dozvoliti”, poručio je Ilievski.

Prethodno je isti prosvjed organizirala udruga “Tvrdokorni” koje kao i “Zajedno za Makedoniju” tvrdi da nije povezano sa strankom VMRO-DPMNE, koja je otvoreno pozvala građane da izađu na prosvjede ukoliko Zoran Zaev formira vladu.

Zaev je zajedno s još tri političke formacije iz albanskog političkog kruga osigurao podršku za formiranje nove koalicijske vlade.

On je potpise predao predsjedniku države Đorđu Ivanovu, koji treba uručiti mandat za sastav vlade.

Prosvjedi se nastavljaju sutra…
 
(vestinet.rs)

Filed under: Featured, GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , ,