Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Uncategorized » IZBORI ZA 7 DANA: Vodeća nizozemska stranka traži zabranu prodaje Kurana i zatvaranje svih džamija

IZBORI ZA 7 DANA: Vodeća nizozemska stranka traži zabranu prodaje Kurana i zatvaranje svih džamija

gert-nizozemskaNIZOZEMSKA KROZ SEDAM DANA IZLAZI NA SVOJE MOŽDA PRESUDNE PARLAMENTARNE IZBORE

Prema anketama, najbolje izglede ima radikalna desna Stranka slobode čiji lider, Geert Wilders, otvoreno traži da se u zemlji zabrani prodaja Kurana i da se pozatvaraju sve džamije na teritoriju tog kraljevstva.

Wildersova stranka će osvojiti 15-20 posto glasova, a njezin problem je što su konkurenti već napravili sporazum da formiraju vladu bez nje.

Međutim, čak i Pirova pobjeda Partije slobode, koja traži deislamizaciju, bit će ozbiljan signal za druge unutar EU.

Nizozemska ima 17 milijuna stanovnika, a među njima je “samo” 100.000 muslimana, što je osjetno manje nego u mnogim zapadnoeuropskim zemljama. Unatoč tome, upravo u Nizozemskoj su neizbježna meta bili svi koji su kritizirali islam.

Prije 15 godina su muslimanski teroristi ubili lidera jedne desne stranke Pima Forteyna.

Dvije godine kasnije je islamista Mohamed Bouyeri ubio redatelja-islamofoba Tea van Gogha.

Tada su prijetnje počele stizati i samom Wildersu koji je bio prisiljen zatražiti državnu zaštitu. Od tada i živi pod stalnim policijskim nadzorom.

Možda je i to razlog što Partija slobode uoči ovih izbora traži zabranu svakog useljavanja iz islamskih zemalja.

Sam Wilders je djelomični potomak muslimana. Jedna njegova baka je Indonežanka. On tvrdi da nema ništa protiv bilo čijih gena, ali da je problem u samom islamu koji je, po njegovom uvjerenju, nespojiv sa zapadnim vrijednostima.

Wildersov izborni program napisan je na jednoj jedinoj stranici i počinje riječima: “Vratimo sebi Nizozemsku”. A on pod tim podrazumijeva:

“Milijuni Nizozemaca su naprosto umorni od islamizacije naše zemlje. Dosta nam je masovnog useljavanja, dosta je bilo davanja azila, dosta je terora, nasilja i odsustva sigurnosti”.

Za ovim slijedi 11 točaka konkretnih promjena, među kojima su: potpuno zatvaranje državnih granica, istupanje iz Europske unije, zabrana nošenja muslimanskih turbana i feredža, preventivno uhićenje svih ekstremnih muslimana, zabrana povratka u Nizozemsku svim njenim muslimanima koji ratuju u Siriji

Wilders je i originalan i umije riskirati.

On je jedini stalni suradnik Partije slobode u kojoj više nitko nije zaposlen. To mu je dalo odličnu priliku da kritizira partokratiju drugih stranaka

On je u nekim stvarima toliko ofanzivan da je i nizozemski premijer, Mark Rutte, prije neki dan zatražio od migranata: ili da se prilagode nizozemskoj kulturi ili – da se gube iz zemlje.

Svi su izgledi da će ostale nizozemske stranke zaista morati udružiti po završetku izbora – da bi zaustavile Wildersa.
 
(fakti.org)

Filed under: Uncategorized · Tags: , , , , , , ,