Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » WikiLeaks: Hakeri CIA-e imaju diplomatske putovnice, a telefoni iPhone su za špijunažu SAD posebno važni jer su vrlo popularni među političarima

WikiLeaks: Hakeri CIA-e imaju diplomatske putovnice, a telefoni iPhone su za špijunažu SAD posebno važni jer su vrlo popularni među političarima

cia-obama-prosvjed-frankfAparati iPhone su za špijunžu SAD posebno važni jer su vrlo popularni među političarima, diplomatima i biznismenima

AMERIKANCI TVRDE DA SU JULIAN ASSANGE I NJEGOV SITE POVEZANI SA RUSIJOM. AKO NISI S NJIMA, ODMA TE OPTUŽE DA SI S RUSIJOM.

Američki mediji pišu da su obavještajne službe SAD znale da je došlo do upada u računalni sustav CIA-e.

A upravo taj upad je omogućio WikiLeaksu da se domogne “mnoštva tajnih podataka” glavne američke špijunske mreže.

WikiLeaks je već objavio prvih 8700 od tih dokumenata, koji su čuvani u “unutarnjoj kompjuterskoj mreži centra za cyber-špijunažu u Langleyu. Međutim, to je tek 1 posto onoga čime web stranica Julian Assangea realno raspolaže.

WikiLeaks je, inače, objavio “materijal” u kojem je i pet fajlova pod nazivom “Džepni Putin” (PocketPutin).

Četiri od njih su programi za servere, a Assangeova stranica tvrdi:

“CIA ima pet skrivenih test-poslužitelja za prisluškivanje. Upravo oni nose ime PocketRutin. U toj mreži su i popularni Skype ili WhatsApp koji `’skupljaju’ audio i video sadržaje i šalju ih na HTTP server.

WikiLeaks naglašava da nije jasno što je američka špijunaža lovila preko “Džepnog Putina” i zbog čega je upotrijebila ime ruskog lidera. Jedno je ipak sigurno: serveri su korišteni za prisluškivanje.

Objavljeni dokumenti su dodatno osvijetlili američku globalnu cyberšpijunažu.

WikiLeaks tvrdi da je CIA koristila i svoj projekt umbrage preko kojeg je formirala ogromnu “knjižnicu ofanzivnih tehnologija na bazi kompjuterskh virusa napravljenih u drugim zemljama, uključujući i Rusiju.

Ovo je samo na prvi pogled bezazleno.

Uz pomoć Umbrage CIA-hakeri su mogli oponašati “rukopis” drugih hakera i da izvoditi operacije pod “lažnim zastavama” jer su imali i imaju na raspolaganju “nekoliko stotina milijuna stranica kodova”.

Kako se i moglo pretpostavljati, CIA nije samo kolekcionar već i proizvođač računalnih virusa. Zato ima cijeli odjel koji radi na “štetnom softveru” isključivo za Apple.

Aparati iPhone su za špijunažu SAD posebno važni jer su vrlo popularni među političarima, diplomatima i biznismenima.

Prema objavljenim dokumentima, američki konzulat u Frankfurtu na Majni je hakerski centar CIA-e pod čijom su jurisdikcijom Europa, Bliski Istok i Afrika.

WikiLeaks ukazuje da cyber-agenti CIA imaju diplomatske putovnice i da su djelovali pod krovom State departmana.

Amerikanci su odmah krenuli tvrditi da je Assange povezan sa specijalnim službama Rusije.

Najglasniji je bio senator John McCain: “Ne mogu tvrditi da je baš tako, ali je očito da je WikiLeaks povezan s Rusijom”.

<<>> EKSKLUZIVNO: Američki senator John McCain priznao da konstantno komunicira s ISIS-om (VIDEO)
 
(fakti.org)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , ,