Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » GLOBALNA KRIZA » NOVA POŠAST MEĐU MLADIMA: DROGA OD KOJE POSTAJU POPUT ZOMBIJA (VIDEO)

NOVA POŠAST MEĐU MLADIMA: DROGA OD KOJE POSTAJU POPUT ZOMBIJA (VIDEO)

droga-spice-mambaIsprva proizvedena kao “sigurna” alternativa marihuani, droga koja se na ulicama pojavila pod imenom “Spice” (“začin”), Black Mamba ili K2 pokazala se kao veće zlo od heroina i kokaina, jer je puno jeftinija, a ovisnost nastaje gotovo odmah

Redovito korištenje ove droge može prouzročiti duševne bolesti, grčeve, gubitak daha, otkazivanje bubrega i zastoj srca. Ove godine globalno istraživanje pokazalo je da je broj primljenih pacijenata u bolnicama zbog uzimanja ‘Spicea’ narastao za trećinu od 2014.

Do svibnja prošle godine ova se droga nesmetano prodavala u Velikoj Britaniji, dok nije zabranjena. Radi se o mješavini različitog bilja i jakih kemikalija, a pojavila se i nova vrsta koja je toliko jaka da proizvodi zastrašujući učinak: korisnici nakon nekoliko sekundi zapadnu u katatoničko stanje, a prepoznaju se po upalim obrazima i blijedim licima s ranicama.

Jedna vrsta te droge već je donijela smrt i u Hrvatskoj početkom 2015. godine, gdje se u ‘smart shopovima’ prodavao “herbal mix” ili čak osvježivač zraka.

Proizvođači te droge kupuju materijal na veliko preko interneta i špricaju ga sintetičkim kemikalijama koje imaju snažan psihoaktivni učinak, a neki dileri čak miješaju drogu s kemikalijama u svojim kadama.

Prema mišljenju nekih stručnjaka, jedan džoint Spicea ima učinak kao pušenje stotinu džontova marihuane.

Daily Mail piše kako su “ovoga tjedna mrtvaci hodali ulicama Manchestera” i objavljuje fotografije koje je snimio vozač autobusa u Sjevernom Walesu na svojoj svakodnevnoj ruti.

Na fotografijama se vide korisnici droge kako leže u nesvijesti po ulicama, ili potpuno izgubljeni tumaraju doista podsjećajući na zombije.

Veliki broj beskućnika poseže za ovom drogom, i time još više upadaju u nevolje jer prihvatilišta ne žele primiti one koje je koriste zbog njihovog nasilnog i nepredvidljivog ponašanja.
 

 

 
(vecernji.hr)

Filed under: GLOBALNA KRIZA · Tags: , , , ,