Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » Featured, MEDIJI » DEATHLIST.NET JE POGODIO! UMRO JE DAVID ROCKEFELLER NAKON 7. PRESAĐIVANJA SRCA!

DEATHLIST.NET JE POGODIO! UMRO JE DAVID ROCKEFELLER NAKON 7. PRESAĐIVANJA SRCA!

dr“Očekujem da ću živjeti 200 godina!”, sa smijškom je rekao D. Rockefeller nakon 6 transplantacije srca. Osnovao je tajnu Bilderberg grupu i Trilateralnu komisiju

Očekivalo se da će američki milijarder David Rockefeller umrijeti ove godine, navodi se na web stranici koja je precizno predvidjela smrt 16 poznatih osoba u 2016.

Prema vlasnicima DeathList.netkraljica Elizabeta II, bivši američki predsjednici George H.W. Bush i Jimmy Carter, i sljedbenik Novog Svjetskog Poretka – David Rockefeller će biti pokriveni smrtnim pokrivačem u 2017. I eto, pogodili su.

David Rockefeller, milijarder, svjetski poznat bankar i “filantrop” koji je kontrolirao banku Chase Manhattan više od deset godina i utjecao na svjetska kretanja još duže od toga, preminuo je u dobi od 101 godine u ponedjeljak ujutro u svojem domu u mjestašcu Pocantico Hills u američkoj saveznoj državi New York, piše New York Times. Glasnogovornik obitelji Fraser P. Seitel je potvrdio informaciju.

Premda obitelj Rockefeller nikada nije bila vlasnik više od pet posto dionica banke Chase Manhattan, ona je za vrijeme Davida Rockefellera koji je banku vodio u 70-im godinama prošlog stoljeća bila poznata kao ‘Davidova banka’. Dok je bio na čelu Chasea od 1969. do 1981., Rockefeller je stvorio takvu mrežu bliskih odnosa s vladama i multinacionalnim korporacijama da su neki promatrači tvrdili da banka ima vlastitu vanjsku politiku.

Njegov se utjecaj podjednako osjetio u Washingtonu, svjetskim metropolama, njujorškoj gradskoj vijećnici, brojnim muzejima i galerijama te velikim sveučilištima i javnim školama.

David je bio posljednji preživjeli unuk Johna D. Rockefellera, tajkuna koji je osnovao tvrtku Standard Oil u 19. stoljeću i izgradio bogatstvo koje ga je učinilo prvim američkim milijarderom u povijesti. Bio je sin Johna D. Rockefellera Jr.-a, koji je sagradio newyorški Rockefellerov centar.

David je kao mali uživao u svim blagodatima obiteljskog bogatstva – navodno se sa svojim prijateljima rolao duž Pete avenije u pratnji limuzine u slučaju da bi se on i njegovi prijatelji umorili. Bio je i veliki filantrop te ljubitelj umjetnosti koji je tijekom svog života prikupio oko 15 tisuća umjetničkih djela.

Njegovom utjecaju svjedoči i posebna soba u kojoj je katalogizirano 150 tisuća imena ljudi s kojima se susreo i upoznao tijekom svoje karijere.

Rockefeller je neizmjerno volio New York te je igrao veliku ulogu u oblikovanju grada kakav svijet danas poznaje. Vodio je Muzej moderne umjetnosti (MoMA) – koji je uz pomoć njegove majke osnovan 1929. godine – te je bio ključna figura u rješavanju fiskalnih problema u kojima se New York našao sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća.

Poznato prezime koje je nosio mu nikada nije odmoglo. ‘Naravno, bilo je trenutaka kada su se osobe zbog prezimena prema meni ophodile drukčije. No, zahvaljujući odgoju mojih roditelja, svojim se bogatstvom nikada nisam razmetao. Trudio sam se biti diskretan i odmjeren’, rekao je David Rockfeller jednom prilikom.

<<>>OBORIO SVJETSKI REKORD: 101 godinu star David Rockefeller upravo primio 7. transplantaciju srca

Bio je velik ljubitelj inozemnih putovanja koje je koristio za širenje poslovanja banke Chase Manhattan, ali i za tihu i ne tako tihu diplomaciju. Mnogi su vrijeme provedeno u inozemstvu krivili za loše rezultate banke u SAD-u. ‘Sumnjam da će ući u povijest kao odličan bankar’, rekao je John J. McCloy, Davidov prijatelj i bivši predsjednik upravnog vijeća banke Chase.

Rockefeller je na sebe navukao kritike političara za svoju ulogu u nagovaranju predsjednika Jimmyja Cartera da u SAD primi tada bolesnog iranskog šaha Mohameda Rezu Pahlavija radi liječenja raka. Kada je Pahlavi stigao u New York, Rockefeller je napadnut zbog prijateljevanja s autokratskim vođom.

‘Cijeli je život bio dio vladajuće klase i bio je lojalan tom užem klubu ljudi, bez obzira na to što su radili’, rekao je kolumnist The New York Timesa David Brooks 2002. godine.

Davida Rockefellera su mnogi predsjednici zvali da bude ministar financija, međutim sve ih je odbio. Nakon smrti starijeg brata Nelsona A. Rockefellera, David je bio jedini preostali član obitelji koji je bio široko poznat. Jedino je prapraunuk Johna D. Rockefellera Jay Rockefeller ostvario nacionalnu vidljivost kao guverner i senator iz Zapadne Virginije. Međutim, nitko od članova obitelji nije uspio izgraditi reputaciju poput Davida Rockefellera.

‘Nitko neće moći stati u njegove cipele, ali ne zato što nisu dovoljno dobri, pametni ili talentirani već zato što danas vladaju drukčija vremena’, rekao je Davidov dugogodišnji prijatelj Warren T. Lindquist.

Ime obitelji Rockefeller postalo je simbolom nepopularnih američkih bankarskih politika u dužničkim zemljama. Na ljevici je bio prezren zbog suradnje s Augustom Pinochetom i iranskim šahom, dok mu desnica nije odobravala zagovaranje otvaranja trgovine s Kinom i Sovjetskim Savezom tijekom Hladnog rata.

Trilateralna komisija, koju je osnovao 1973. radi snaženja odnosa između Sjeverne Amerike, Japana i zapadne Europe, postala je česta meta kritika krajnje desnih aktivista i teoretičara zavjere koji je optužuju da želi uspostaviti svjetsku vladu.

Časopis Forbes procijenio je njegovo bogatstvo na 3,3 milijarda dolara.

Glasnogovornik obitelji Seitel je rekao da je David za života donirao gotovo dvije milijarde dolara, uključujući Muzeju moderne umjetnosti u New Yorku i Sveučilištu Rockefeller.

Banka Chase Manhattan povećala je svoju vrijednost s 4,8 milijarda dolara 1946. kada joj se pridružio na 76,2 milijarda dolara kada se povukao u travnju 1981. Danas je dio banke JP Morgan Chase &Co.

David Rockefeller cijeloga je života bio umjereni republikanac.

Diplomirao je na Harvardu 1936. Studirao je englesku povijest i književnost. Poslijediplomski iz ekonomije pohađao je na Harvardu i Londonskoj školi ekonomije, a doktorat iz ekonomije stekao je na Sveučilištu u Chicagu 1940.

Sa suprugom Margaret McGrath imao je šestero djece i desetero unučadi.

<<>>Evo kako je Rockefeller javno priznao da je JEDAN OD GOSPODARA ČITAVOG SVIJETA i kako mu mediji u tome pomažu!

<<>>ROCKEFELLER: Ukoliko želimo uništiti islam, onda moramo krenuti od Turske! (šokantan intervju turskog novinara)
 

 
(jutarnji.hr)

Filed under: Featured, MEDIJI · Tags: , , ,