Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » KLIMA » UKINUO GLOBALISTIČKO REKETARENJE: Donald Trump ubio UN-ovu inicijativu o klimatskim promjenama, prozivajući ih ‘razrađenom podvalom’

UKINUO GLOBALISTIČKO REKETARENJE: Donald Trump ubio UN-ovu inicijativu o klimatskim promjenama, prozivajući ih ‘razrađenom podvalom’

trump-klima-zavjeraPredsjednik Trump se obrušio na globalno zatopljenje prozivajući ga “razrađenom prijevarom” te je prisilio Ujedinjene narode da zaustave obvezno uzimanje sredstava od zemalja koji doprinese programu globalnih klimatskih promjena

Dužnosnici zemalja G20 koji su se sastali u petak objavili su da su „klimatske promjene van igre za sada” nakon što je predsjednik Trump ukinuo stari plan Barack Obame i Angele Merkel za obveznim financijskim donacijama od raznih zemalja.

Na pitanje o smanjenju sredstava za programe globalnih klimatskih promjena, Mick Mulvaney, proračunski direktor Trumpove vlade, rekao je novinarima: „mi smatramo da je to gubljenje (američkog) novca.”

„Mislim da je predsjednik bio prilično jasan. Nećemo trošiti novac na to”, rekao je.

Umjesto toga, novac će se ulijevati u dugo zanemareivane projekte domaće infrastrukture, kao što su 100 milijuna dolara odobrene za krizu vode uzrokovanu frakiranjem u državi Michigan.

Reuters izvještava: Opozicija iz SAD-a zajedno sa Saudijskom Arabijom i drugima, prisilila je Njemačku da ne odbaci referencu za program financiranja borbe protiv klimatskih promjena u odnosu na nacrt financija zemalja G20 i središnji bankari sustav.

Službeni sastanak G20 je inzistiralo u petak da njemačko predsjedništvo G20 zadrži tekst o financiranju klimatskih promjena koje nailazi na otpor.

„Klimatske promjene su van igre za sada”, rekao je dužnosnik, koji je tražio da ne bude imenovan.

Na svojoj posljednjoj sjednici u srpnju 2016. u kineskom gradu Chengdu, financijski lideri G20 su rekli da potiču sve potpisnike sporazuma u Parizu o klimatskim promjenama kako bi sporazum što je prije moguće stupio na snagu.

No, američki predsjednik Donald Trump, koji je dužnost preuzeo u studenom, prozvao je globalno zagrijavanje „prijevarom” koju je smislila Kina da bi naškodila američkoj industriji i obećao da neće podržavati klimatski sporazum u Parizu koji bi “trebao obuzdati rastuće temperature”.

Prema kineskom predsjedništvu G20, ministri financija su prošle godine pozvali sve vlade za provedbu financijske obveze preuzete u okviru Pariškog sporazuma i obećao da će nastaviti raditi na klimatskim financijama u 2017.

Trumpova administracija je u četvrtak predložila 31-postotno smanjenje proračuna Agencije za zaštitu okoliša, dok Bijela kuća nastoji eliminirati programa klimatskih promjena i skratiti inicijative za zaštitu kvalitete zraka i vode.
 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: KLIMA · Tags: , , , , , , , ,