Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Po prvi put u povijesti, UFC borcima je dopušteno pušiti marihuanu prije borbe

Po prvi put u povijesti, UFC borcima je dopušteno pušiti marihuanu prije borbe

ufc-travaKada je Atletska Komisija države Nevade kaznila UFC borca Nick Diaza sa 165,000 dolara novčane kazne i nevjerojatnih pet godina suspenzije zbog pozitivnog testa na kanabis u testu droge 2015. godine, ljudi su postavljali pitanja da li je to pravedno, s obzirom da su UFC borci obično puni kojekakvih smrtonosnih spojeva

Međutim manje od dvije pune godine kasnije, američka anti-doping agencija, čini se da je promijenila svoj stav – drastično – pogotovo s obzirom da drakonska savezna zabrana marihuana tek treba biti ukinuta.

Prvak srednje kategorije UFC-a Michael Bisping skrenuo je pozornost na očiti pomak u politici oko kanabisa, dok je raspravljao o uporabi kanabisa među sportašima – posebno navodeći Nate i Nick Diaza.

Budući da je Diaz izbačen sa UFC natjecanja – gdje se u velteru borio u zadnjem meču sa Anderson Silvom – on se sada okrenuo triatlonu da bi zadovoljio svoje športske ciljeve.

A on nije prestao uzimati kanabisa. Nedavni video ovog borca prikazuje kako ležerno dijeli joint s drugom sportašima prije početka triatlona pokazujući da njegov stav prema biljci je prevladavajući nacionalni osjećaj.

„Vama je dozvoljeno pušiti marihuanu, ako se odlučite. Vama je dozvoljeno pušiti marihuanu ne-natjecateljskim mečevima”, objasnio je Bisping.

„Način na koji to funkcniora sa Atletskom komisijom (USADA) je da li ste u natjecanju ili van natjecanja. Na natjecanju možete konzumirati dvanaest sati prije borbe i 12 sati nakon toga, ili dok ne date urin ili uzorak krvi liječniku liječnika, prije borbe.”

Ako je tako, Diaz i druge konzumenti kanabisa – UFC borci će biti u mogućnosti pridružiti se natjecanju, a da ne budu prisiljeni ostaviti konzumiranje marihuane.

To je dobra vijest, s obzirom da vladina agencija diktira strogu politiku protiv droge kako bi se osiguralo pošteno natjecanje. Tek treba objasniti kako bi kanabis eventualno mogao poboljšati performanse.

Doista, UFC prvakinja Ronda Rousey je dala javnu podršku podršku Diazu u vrijeme njegove suspenzije, dijelom zbog toga što marihuana nije droga, te i zbog lijeka i zbog toga što pušenje marihuane ne čini nikakvu zamjetnu razliku u natjecanju.

„To nije doping za bolje performanse. Marihuana nema nikakve veze sa sportskim natjecanjem; testiranje na marihuanu postoji samo zbog političkih razloga”, rekla je Rousey.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,