Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » TEHNOLOGIJA I ZNANOST » WikiLeaks: CIA ima tajnu mrežu pomoću koje prikriva vlastito sudjelovanje u cyber-napadima

WikiLeaks: CIA ima tajnu mrežu pomoću koje prikriva vlastito sudjelovanje u cyber-napadima

wikileaks-marbleASSANGEOV SAJT WIKILEAKS OBJAVIO 676 FAJLOVA “IZLAZNOG KODA” TAJNE MREŽE “MARBLE”

Kuda god da Amerikanci krenu – nalete, prije ili kasnije, na “minu” ili na raskrinkavanje od strane WikiLeaksa.

Svjetski poznate stranice Julian Assangea sada je objavio dokumente koji svjedoče da CIA raspolaže tajnom mrežom koja joj omogućuje da prikriva vlastito sudjelovanje u cyber-napadima! Samim tim: da što rade CIA-ini “hakeri” podmeće i pripisuje drugim zemljama i hakerima pod njihovom kontrolom.

WikiLeaks je nove dokumente objavio pod naslovom “Marble” i precizirao da se radi o “materijalima” iz serije Vault 7 (šifrirani naziv za dosad najveće “curenje” podataka i tajnih dokumenata iz naveće američke špijunske mreže.

Nova publikacija sadrži 676 fajlova izlaznog kod tajne mreže Marble koja je američkim agentima omogućavala da skrivaju tragove pomoću tekstualnih fragmenata kod štetnih programa koje su koristili. Odnosno: da eventualni tvorci antivirisnih softvera ne bi mogli povezati američku špijunažu s virusima i hakerskim napadima.

Marble je dostupan na kineskom, ruskom, korejskom, arapskom i iranskom (farsi) jeziku, što je dodatno otežavalo potragu za stvarnim počiniteljima cyber-napada.

Dodatno lukavstvo je bilo u tome što sam Marble ne sadrži nikakve štetne elemente i što je pravio labirint koji je skrivao djelovanje špijunaže SAD.

CIA i američki vrh imaju povodom Assangeovih akcija veliki problem koji nikako ne mogu riješiti: sve što je WikiLeaks dosad objavljivao bilo je – stopostotno istinito.
 
(fakti.org)

Filed under: TEHNOLOGIJA I ZNANOST · Tags: , , , , , , , ,