Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » Rusija upravo javno objavila ulogu SAD-a i NATO-a u afganistanskoj trgovini drogom – MEDIJI ŠUTE! (VIDEO)

Rusija upravo javno objavila ulogu SAD-a i NATO-a u afganistanskoj trgovini drogom – MEDIJI ŠUTE! (VIDEO)

lavrov-afganistanRusija je optužila NATO za uzrokovanje narko krize u Afganistanu, tvrdeći da Sjedinjene Države izravno imaju koristi od trgovine opijumom

Prema ruskom diplomatu, Sergej Lavrovu, NATO surađuje sa proizvođačima i trgovcima da bi “poplavio svijet” sa opijumom, rekavši da postoje jasni dokazi da je od invazije na Afganistan 2001. godine, trgovina opijumom brutalno porasla.

Osvrnuvši se na to kako je misija oslobađanja Afganistan od terorista brzo postaala iskrivljena nakon invazije, u konačnici stvarajući neprestani dotok droge na Zapad, piše AP.

“Tijekom svog djelovanja u Afganistanu, SAD i NATO nisu uskorijenili terorističku prijetnju, dok se opasnost od trgovine drogom povećala mnogo puta. Industrija droge je procvala. Postoje činjenični dokazi da su neki od kontingenata NATO-a u Afganistanu dopustili trgovanje ilegalnom drogom, čak i ako nisu bili izravno uključeni u te kaznene sheme”, rekao je Sergej Lavrov, ruski ministar vanjskih poslova

Dakle, što je točan dokaz? U izvješću UN-a iz 2014. navodi se da je proizvodnja maka dosegla najviše razine svih vremena, sa šokantnim povećanjem ovisnika o heroinu širom svijeta.

Količina zemljišta korištena za kultiviranje opijumskog maka u svijetu je na najvećoj razini svih vremena, stoji u izvješću UN-a. Afganistan u velikoj mjeri stoji iza porasta, sa svojim porastom uzgoja maka za više od 36 posto u godini dana, čineći 80 posto svjetske proizvodnje opijuma.

Svjetsko izvješće o drogama i kriminalu koje je objavio Ured UN-a sa sjedištem u Beču (UNODC) je ocrtalo globalnu uporabu droga. Iako se u njemu kaže da je globalno korištenje droga „stabilno” i ne mijenja se, no primjećuje se da je uzgoj opijuma drastično porasao.

Izvješće UN-a bio je vrlo detaljno o broju novih ovisnika, protoku droge iz Afganistana i konačnim odredištima.

Ukratko, ako zemlje NATO-a nadziru sigurnost i vojnu okupaciju Afganistana i odjednom proizvodnja maka jako poraste, onda je NATO-u dopustivo da uzgoja i izvozi svjetsku najsmrtonosniju uličnu drogu.

Nadalje, kao što je navedeno od strane Lavrova, postoji strategija upravljanja kaosom danas na Bliskom istoku i sjevernoj Africi, narušavjući i uništavajući živote milijuna ljudi, za dobrobit Amerike i onih na položajima, radi privremene dobiti od nesputanog pristupa prirodnim resursima ciljanih naroda.

“Koncept upravljanog kaosa se pojavio davno kao način jačanja američkog utjecaja. Njegova osnovna premisa je da upravlja projektima kaosa koji moraju biti pokrenuti od strane SAD-a u regijama koje su ključne za globalni gospodarski i financijski razvoj.” – Sergey Lavrov

Lavrovi komentari na temi opijumske krize i upravljanja kaosom su uključeni u narednom videu:
 

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , , , , ,