Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » MEDIJI » IMA PLAN ZA BALKAN!? McCain sa Vučićem sam razgovarao o tome kako su oba svjetska rata počela u istočnoj Europi

IMA PLAN ZA BALKAN!? McCain sa Vučićem sam razgovarao o tome kako su oba svjetska rata počela u istočnoj Europi

vucic-mccainAmarički senator John McCain izjavio je da je s premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarao o tome kako su dva svjetska rata počela u regiji istočne Europe

McCain je nakon razgovora s Vučićem na konferenciji za medije kazao da stabilnost u Europi znači sigurnost u SAD i da je potpora Sjedinjenih Država Europi “čelična”.

“Po povratku u SAD poruka mojim kolegama u Senatu, predsjedniku i američkom narodu je da je sve što se događa u istočnoj Europi od vitalnog značaja za nacionalnu sigurnost SAD“, rekao je McCain.

“Želim čestitati Aleksandru Vučiću na pobjedi na predsjedničkim izborima i radujem se što ću surađivati ​​s njim kako bismo unaprijedili i omogućili da Srbija uđe u Europsku uniju jer je Srbija sila pomirenja u istočnoj Europi”, rekao je američki senator.

On je čestitao Vučiću na napretku Srbije u ekonomskim reformama i napretku na putu ka EU.

“Optimističan sam da će vremenom sva važnost integracije Srbije u EU biti iskristalisana, ali sam zabrinut zbog ruskog ponašanja u regiji i pokušajem da se svrgne vlast u susjednoj Crnoj Gori”, naglasio je McCain i dodao da je jasna umiješanost Rusije i u sukobima u Siriji .

“Nadam se da će ovakvo ponašanje od strane Sirije prestati i jasno je da je do toga došlo u suradnji s Rusijom”, istaknuo je.

“Razgovarali smo i o važnosti dijaloga Beograda i Prištine koji se odvija pod okriljem EU i koji je doveo do napretka zahvaljujući predsjedniku Tomislavu Nikoliću i premijeru Aleksandru Vučiću”, dodao je McCain i istaknuo da su “SAD najaktivniji vojni partner Srbije s oko 90 posto aktivnosti”.

McCain je izrazio zahvalnost na ulozi Srbije u koaliciji koja se bori protiv ID, te zbog toga što je Srbija jedan od najaktivnih partnera SAD u zajedničkim vježbama.

Na pitanje novinara o navodnom kemijskom napadu u Siriji McCain je rekao:

“Vjerujem da su Rusi znali o kemijskom oružju u Siriji i zrakoplovi ruskih snaga su koristili precizno vođene avione koji su gađali bolnice”.

“SAD će prvenstveno ukazati Rusima da je takva vrsta ratnih zločina neprihvatljiva. Mi ćemo obučiti one koji se bore protiv sirijskog predsjednika Bashar Assada. Najprije treba zabraniti Rusima letjeti s područja s kojih su izvedeni ti napadi, a zatim je potrebno održati mirovne pregovore da Assad i Putin shvate da ne mogu pobijediti na ovom ratištu”, zaključio je McCain.
 
(fakti.org)

Filed under: MEDIJI · Tags: , , , ,