Articles Comments

Novi Svjetski Poredak » ZDRAVLJE I MEDICINA » Sveučilišno istraživanje: Poljski korov uništava stanice raka u roku 48 sati

Sveučilišno istraživanje: Poljski korov uništava stanice raka u roku 48 sati

maslacak-rakJoš davne 2009., skupina kanadskih znanstvenika sa Sveučilišta Windsor u Ontariju je počela istraživati ​​uobičajni poljski korov kao potencijalni lijek za rak, a rezultati su bili više nego nevjerojatni

Sve je počelo kada je onkolog otkrio nešto vrlo zanimljivo kod nekih pacijenata oboljelih od raka. Vjerovali ili ne, biljka o kojoj govorimo je poznata pod imenom maslačak!

Post-doktorski znanstveni suradnik Pamela Ovadje na Sveučilištu Windsor je napravila opsežan rad na tu temu. Ona se bavila svojstva maslačka i ostalih poljskih biljaka u liječenju raka.

„Imali smo informacije od onkologa, suradnika ovdje na sveučilištu Windsor, koji je imao pacijente koji su pokazali poboljšanje nakon uzimanja čaja od korjena maslačka. I tako, telefonskim pozivom, odlučili smo počeli istraživati ono što je u tom čaju zbog kojeg pacijenti reagiraju na njega, tako da smo počeli brati maslačak”, navela je Pamela.

Ona je bila prilično sumnjičava u početku, ali ne zato što je sve bilo prirodnog podrijetla. „Pomislila sam kako je maslačak posvuda, i ako postoji u njemu nešto ljekovito, ljudi bi već to pronašli„ – objasnila je.

Treba nam biti drago da čujemo da su znanstvenici počeli provoditi studije o ekstraktu maslačkovog korijena i njegovog učinka na rak, kao i da su rezultati zapanjujući.

„Od početka ovog projekta, mi smo bili u mogućnosti uspješno procijeniti učinak jednostavnog vodenog ekstrakta korjena maslačka na različite ljudske tipove stanica raka, i u laboratoriju smo promatrali njegovu učinkovitost protiv leukemije T-stanica, kronične mijeloidne leukemije, stranica raka gušterače i debelog crijeva, bez toksičnosti po zdrave stanice u tijelu. Nadalje, ova učinkovita istraživanja su potvrdila rezultate na životinjskim modelima (miševima) kojima su transplantirane ljudske stanice raka debelog crijeva.”

Ekstrakt korijena maslačka je odobren za ispitivanje na ljudima u veljači 2015. Sada je u Fazi 1 te se provode pokusi na stanicama povezanim sa rakom krvi, kao što je leukemija i limfom.

Prema dr. Siyaram Pandeyu, profesor kemije i biokemije na Sveučilištu Windsor i glavnom istraživaču ovog projekta, ekstrakt korjena maslačka ima dosta „dobar potencijal” da izazove smrt stanica raka.

Kako on funkcionira?

Ovaj ekstrakt uzrokuje da stanice raka prođu kroz apoptozu, prirodni proces kod stanica gdje je stanici aktiviran program intracelularne smrti, jer nije više potrebna. Ukratko, ekstrakt korijena maslačka uzrokuje da stanice raka „počini samoubojstvo” bez utjecaja na one zdrave.

Veći je broj stanica koje uz pomoć korjena maslačka provode apoptozu, što je daleko bolje od kemoterapije lijekovima koji ubijaju jednu zdravu stanicu na svakih 5-10 stanica raka.

Važno je napomenuti da je koncentracija ekstrakta mnogo veća od one koja je trenutno dostupna. Iako su studije još uvijek u tijeku, ovaj ekstrakt može biti budućnost liječenja raka!

Ako želite saznati više o tome, pogledajte sljedeći video. Dr Siyaram Pandey objašnjava kako korijen maslačka uzrokuje smrt stanica raka u roku od 24 sata.
 
*stisnite dolje desno “Titlovi” radi prijevoda ili stisnite “pravokutnik” i odaberite “Prijevod titla”*

 
NoviSvjetskiPoredak.com

Filed under: ZDRAVLJE I MEDICINA · Tags: , , , , ,